Ben je zwanger? Dan is het belangrijk om gezond te blijven. Dit lijk een open deur, maar toch zien we dat veel vrouwen hiermee worstelen. Je kunt gezond blijven door gevarieerd te eten volgens de Schijf van Vijf, maar dit biedt niet altijd uitkomst. In dat geval zijn voedingssupplementen een oplossing. In deze tekst zetten wij 5 voedingssupplementen op een rijtje die je tijdens een zwangerschap kunt slikken.

1. Foliumzuur

Vrouwen die zwanger willen worden doen er goed aan om direct te beginnen met het slikken van foliumzuur. De kans op afwijkingen vroeg in de zwangerschap wordt namelijk een stuk kleiner wanneer je foliumzuur slikt. Ben je zwanger? Stop dan niet met het slikken van foliumzuur. Slik tot de eerste 10 weken zwangerschap 400 microgram foliumzuur per dag en bouw dit vervolgens af naar 10 microgram per dag tot de bevalling.

2. Calcium

Naast foliumzuur doen vrouwen er ook goed aan om extra calcium te slikken tijdens hun zwangerschap. Slik je minimaal één gram calcium per dag? Dan is de kans op zwakke botten bij jouw ongeboren baby een stuk kleiner. Calcium verkleint daarnaast de kans op vroeggeboorte en een (te) laag gewicht bij de geboorte.

3. Vitamine D

Calcium wordt niet standaard goed opgenomen in ons lichaam. Dit mineraal kan zelfs grotendeels verloren gaan. Tijdens een zwangerschap is dit niet wenselijk, want het is belangrijk dat jouw baby voldoende van dit mineraal binnenkrijgt. Daarom is het verstandig om tijdens een zwangerschap vitamine D te slikken. Deze vitamine zorgt er namelijk voor dat calcium goed wordt opgenomen.

4. Omega 3

Om ervoor te zorgen dat het netvlies en de hersenen van je ongeboren kind zich goed ontwikkelen in de buik, is het verstandig om tijdens een zwangerschap extra omega 3 te slikken. De visvetzuren EPA en DHA helpen hierbij. Daarnaast wordt de kans op vroeggeboorte verkleind als je tijdens een zwangerschap voedingssupplementen met omega 3 visolie slikt.

5. Jodium

Een goedwerkende schildklier is belangrijk als je zwanger bent. De schildklier levert namelijk een belangrijke bijdrage aan de groei en hersenontwikkeling van een ongeboren kind. Omdat jodium van nature maar weinig voorkomt in producten, is het verstandig om voedingssupplementen met jodium te slikken tijdens een zwangerschap.

Koop niet het eerste beste voedingssupplement dat je tegenkomt

Zoals je hierboven kon lezen, kun je behoorlijk wat voedingssupplementen slikken als je zwanger bent. Wie op zoek is naar één van de hierboven genoemde supplementen, hoeft hier vaak niet lang naar te zoeken. Je kunt ze in nagenoeg iedere drogisterij kopen en bovendien worden ze op internet aangeboden. Toch is het niet verstandig om de eerste beste voedingssupplementen te kopen die je tegenkomt. Waarom niet? Omdat voedingssupplementen onderling van elkaar kunnen verschillen. Zoek daarom altijd uit wat het beste voedingssupplement is voordat je tot aankoop overgaat.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen